НАЙ-ГОЛЕМИТЕ УЧЕНИЦИ ОТ ОУ „ Свети Свети Кирил и Методий“  БЯХА ЧАСТ ОТ Инициативата „ ТIME TO MOVE 2022”  НА ЕВРОПЕЙСКАТА МРЕЖА ЕВРОДЕСК

 

Екипът на Евродеск към Ямболска търговско-промишлена палата, днес се срещна с най-големите ученици от ОУ „ Свети Свети Кирил и Методий“ от село Веселиново, община Тунджа, като част от инициативата “Time to Move 2022”. Срещата провокира интереса на младите хора,които участваха с интерес на информационната среща и задаваха въпроси.

В рамките на един учебен час, екипът на ЯТПП направи кратка презентация за основите на Европейския Съюз- ценности, приоритети, символи, институции. Презентацията продължи с представяне на възможностите, които Европейския Съюз предоставя на младите хора за обучение, стаж, обмяна на опит или доброволчество, чрез Европейската програма Еразъм + и Европейския Корпус за Солидарност. Екипът предостави и информация за това какво прави Европейския Съюз за младите хора и как могат те активно да се включат в събитията от „Европейска Година на младежта 2022“. Лекционната част завърши с викторина- въпроси към учениците, за да ги провокира и провери  ново-получените знания.

Европейския съюз трябва да се учи в училище, но не за да се добавя още фактология, а за да получат учениците гражданско образование и възпитание, от ранна детска възраст- да разберат и приемат европейските ценности, за да започнат да говорят и мислят за себе си като европейци. В този смисъл, знанието за ЕС трябва да е неразделна част от гражданското образование на учениците.

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *