Проект „Библиотеките като образователна среда” от НП „Осигуряване на съвременна образователна среда”

  • На 28 април 2021 г. ученици от V а и V б клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, село Веселиново посетиха Регионална библиотека „Георги Раковски”, град Ямбол. Те се запознаха с дейността на библиотеката, отделите и ресурсите ѝ. Библиотекарите проведоха беседа и заедно потърсиха отговори на въпросите „Кой може да ползва услугите на библиотеката?“, „Как и откъде да си потърсят информация?“ и „С какво е полезна библиотеката?“.
Инициативата е част от проекта „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Библиотеките като образователна среда“. Основната му цел е да се създаде интерес и любов към книгата, да се формират навици за четене и умения за учене през целия живот. Изключителен интерес сред учениците предизвика най-голямата и най-малката книга, съхраняващи се във фонда на библиотеката.
След края на информационната среща, възпитаниците на училището на село Веселиново посетиха община Тунджа и се срещнаха с Кмета на общината.
Ръководители на дейността: Р. Димитрова и Н. Канева
  • Ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, село Веселиново се включиха в инициатива, посветена на Световния ден на книгата и авторското право. Те прочетоха популярни детски приказки. Целта на посещението бе да насърчи и вдъхнови децата да четат повече и да пазят книгите. Дейностите се реализират по НП “Изграждане на съвременна образователна среда”, модул “Библиотеките като образователна среда” с ръководители г-жа Н. Канева и г-жа Р. Димитрова.

 

 

 

 

 

  • Във връзка с изпълнение на дейностите по проект „Библиотеките като образователна среда” от НП „Осигуряване на съвременна образователна среда”, ученици от ОУ „Св. Св.Кирил и Методий”, село Веселиново, за втори път посетиха Регионалната библиотека „Г. С. Раковски” в град Ямбол.
Основната цел на посещението беше да се създаде интерес към книгата и четенето. След края на информационната среща учениците разгледаха забележителностите на град Ямбол.
С полезното се съчета и забавното!
  • На 14.06.2021 г. в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, село Веселиново гостуваха: Хайгашод Агасян – автор и композитор на детски песни, Иван Гранитски – журналист, писател, публицист, Тенко Тенев – общественик и писател, Любомир Котев – писател. Тяхната визита бе по модул „Библиотеките – като образователна среда” по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда”.
Срещата беше истински празник за учениците и премина с много емоция, песни и танци. Хайгашод Агасян изпя със своите нови приятели любими песни. Всички се забавляваха заедно и си обещаха още такива срещи.

  • На 24 юни 2021 година в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, село Веселиново по проект „Библиотеките като образователна среда” от НП „Осигуряване на съвременна образователна среда” се проведе среща с Генка Богданова – автор на римувани приказки, хумор, сатира, басни, разкази, есета, хайку, поетични преводи от руски език и Тенко Тенев – творчески секретар на Дружеството на писателите в Ямбол. Пред част от учениците те разказаха за своето творчество и живот и прочетоха свои произведения.